top of page

Naše projekty

logo simple .png

VO VÝSTAVBE

Jazero Vojka

logo simple .png

DOKONČENÉ

Forest Park

logo simple .png

DOKONČENÉ

Prima Park I

Celoročné bývanie v súkromnej rekreačnej oblasti na skok od Bratislavy. Utópia alebo realita?

S termínom letných prázdnin a dovoleniek začíname čoraz intenzívnejšie riešiť otázku trávenia voľného času. A to nielen výberom niekoľkotýždňovej dovolenky pri mori, ale počas celej sezóny, prípadne počas celého roka.


Na Slovensku sa stretávame s pomerne atypickým správaním v oblasti pravidelného trávenia voľného času mimo mesta. Na rozdiel od zahraničia, kde ľudia uprednostňujú prenájom rekreačných nehnuteľností, je u nás v obľube vlastníctvo. Slováci sa totiž radi vracajú do vlastného, radi trávia čas zveľaďovaním si svojho majetku, láka ich domáca atmosféra, komfort a pobyt vo svojom dome, byte, chate či chalupe. Vlastníctvo nehnuteľnosti nám jednoducho prináša radosť,hovorí Michal Zajíček, analitik spoločnosti LEXXUS.


Na prelome jari a leta sa so zvýšeným záujmom obzeráme po nehnuteľnostiach, v rámci ktorých sa môžeme cítiť ako na dovolenke. Hľadáme alternatívu k svojmu mestskému bývaniu, ktoré nám poskytuje všetko, čo potrebujeme k aktívnemu životu. Za pravidelnou, víkendovou zmenou prostredia a oddychom obyčajne cestujeme za hranice mesta. Ak sa rozhodujeme pre kúpu takejto nehnuteľnosti, pri jej výbere zohráva okrem ceny a kvality, veľmi podstatnú úlohu práve dostupnosť a vzdialenosť od primárneho bývania. Náš voľný čas je príliš drahocenný na to, aby sme ho strávili zbytočným presúvaním sa z miesta na miesto.


Bývanie v prírode, zdravšiu alternatívu bývania v meste, ponúka napr. projekt jazero Vojka, vzdialený len 35 km od Bratislavy. Ide o cenovo prijateľnejšiu alternatívu rodinného domu, situovaného pri najčistejšom jazere na Slovensku. Kombinácia vodnej plochy a priľahlých lužných lesov umožňuje rôznorodé alternatívy aktívneho oddychu, ako napríklad cykloturistiku, všetky druhy vodných športov, splavovanie ramien Dunaja, člnkovanie, rybolov či grilovanie. Jazero Vojka je uzatvorený, celoročne udržiavaný areál so strážnou službou, ktorý poskytuje absolútne súkromie a bezpečnosť majiteľom rekreačných domov, ich rodinám a priateľom. Projekt ponúka na výber 13 typov rekreačných domov, vďaka čomu predurčuje špecifický vzhľad danej oblasti. Dostupnosť autom je bezproblémová, keďže ide o najpriechodnejší smer z a do Bratislavy.


Takýto typ bývania je pre niekoho ideálnou predstavou trávenia víkendov, no sú aj takí, ktorí si ho vyberajú za svoje trvalé bývanie. Ide napríklad o ľudí s flexibilnou pracovnou dobou, bez viazanosti na konkrétne miesto výkonu práce alebo o tých, ktorým nevadí denné dochádzanie pár kilometrov do Bratislavy. Rekreačné bývanie je taktiež vyhľadávané mladými rodinami so snahou eliminovať stres a tlak veľkomesta, pre ktoré je dôležitý zdravý vývoj detí aspoň počas víkendov a prázdnin. V neposlednej rade si takéto bývanie čoraz častejšie vyhľadáva staršia populácia. Svoj čas tu trávia od jari do jesene, na zimu sa sťahujú späť do svojho mestského bytu.


zdroj: Novostavby.sk

Recent Posts

See All

Forest Park - Bytový dom

Developerská spoločnosť Cresco Forest Park, s.r.o. ohlásila v júli 2013 ukončenie hrubej stavby bytového domu Forest Park, ktorý je situovaný neďaleko bratislavskej obľúbenej oddychovej zóny Železná s

bottom of page